Despre Waldorf Sophia

Putem să le insuflăm copiilor noștri dragostea pentru oameni și pentru natură, putem să îi sprijinim în misiunea lor de a-și fructifica darurile mai departe în lume și să fie oameni integri și armonioși. Școala Primară Liberă Waldorf Sophia susține și dezvoltă individualitatea fiecărui copil prin căldura inimii, claritatea gândirii și forța acțiunii cu sens, pornind de la nevoile reale specifice fiecărei vârste.

about

La Școala Primară Liberă Waldorf Sophia credem cu tărie că putem face o lume mai bună, începând cu primul pas, educația generațiilor viitoare.

Inițiativa Waldorf Sophia

La 13 aprilie 2013 din inițiativa unui grup de părinți și susținători ai pedagogiei Waldorf a luat ființă Comunitatea Waldorf Brașov. În urma mai multor întâlniri de lucru cu părinții și cursuri de formare în pedagogia Waldorf pe parcursul unui an, Comunitatea Waldorf Brașov s-a organizat într-o formă juridică potrivită scopului urmărit, acela de a fonda o școală și o grădiniță care să aparțină părinților, unei comunități de oameni preocupați de educația copiilor.

Astfel s-a născut ASOCIAȚIA RUDOLF STEINER BRAȘOV, formată din părinți, persoane active în societate,voluntari și susținători ai pedagogiei Waldorf fondată de către Rudolf Steiner.

Misiunea Waldorf Sophia

Oferim copiilor un mediu educațional în care să poată fiecare dezvolta claritatea în gândire, cordialitatea în simțire și acțiunea cu sens în lume. La Școala Primară Liberă Waldorf Sophia credem cu tărie că putem face o lume mai bună, începând cu primul pas, educația generațiilor viitoare. Putem să le insuflăm copiilor noștri dragostea pentru oameni și pentru natură, putem să îi sprijinim în misiunea lor de a-și fructifica darurile mai departe în lume și să fie oameni integri și armonioși.

Echipa noastra

Angelica Moga

Managerul școlii, inițiatorul proiectului și membru fondator

“Waldorf Sophia este darul nostru către lume, o particică din contribuția noastră la evoluția omenirii. A crea “o școală în care copiii să intre când sunt mici și să iasă când sunt mari, trăind împreună ca frații” a fost dintotdeauna prezent ca impuls în viața mea. Găsesc fericire în ceea ce fac pentru lume, motiv pentru care experiența antreprenorială de peste 15 ani și lucrul cu adulții în ateliere de dezvoltare personală și schimbare comportamentală în business au constituit aperitivul acestui fel principal de astăzi. Mă bucur să pot fi de folos, să pot aduce schimbare, să pot spune “Da! Am lăsat ceva în urma mea, dincolo de averi și senzații.”

Miron Moga

Director de dezvoltare și membru fondator

“Eu am crescut în mediul Waldorf. A face o școală Waldorf este ceva natural, ține de echilibrul uman, de ritmul vieții, de întemeierea unei familii. Pentru mine Waldorf este o familie în care există o mamă, un tată, un copil. Acest mediu este unul sănătos, unde generațiile se oglindesc și viața are continuitate. Punând cărămidă lângă cărămidă, putem plasmui în prezent, viitorul. Acesta este rolul școlii, menține echilibrul vieții, echilibrul uman, iar viața se dezvoltă armonios.”

Edith Nagy

Membru fondator și secretară

“Cu studii tehnice în domeniul energeticii la bază, destinul mi-a condus pașii spre o direcție unde am întâlnit oameni dornici să contribuie la schimbare prin cea mai eficienta cale – educația. Întâlnirea cu pedagogia Waldorf a fost rodul muncii unui grup de studiu al antroposofiei început în anul 2009 și coordonat de prof. Sebastian Stănculescu prin organizarea cursurilor de autocunoaştere, dezvoltare personală și artă socială. Ca membru fondator al Asociației Rudolf Steiner Brașov, alături de colegii mei, am contribuit la înființarea Școlii Primare Libere Waldorf Sophia unde în calitate de secretar lucrez în prezent.”

Mădălina Săcuiu

Manager

A absolvit Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, specializarea Marketing cât și masterul Politici și strategii de marketing din cadrul Universității Transilvania Brașov. De asemenea în cadrul aceleași universități, a urmat modulul Psihopedagogic realizat în Departamentului de pregătire a personalului didactic parte a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației.

“Pe parcursul anilor am avut ocazia să susțin ore în instituții de învățământ tradiționale iar experiența m-a făcut să regândesc întregul proces de educație. Deși până în acest moment nu am urmat cariera de profesor am căutat mereu un mediu mai bun în care să dezvolt alături de oameni de toate vârstele creativitatea, entuziasmul pentru muncă cât și empatia față de cei din jurul nostru. Împreună cu echipa Școlii Primare Libere Waldorf Sophia mă asigur zi de zi de buna desfășurare a activităților din școală, cât și de creșterea și dezvoltarea acestui proiect.”

Tibor Nagy

Tehnician

“Sunt un susținător al proiectului Școlii Primare Libere Waldorf Sophia încă de la începuturi dar cu adevărat particip la dezvoltarea ei din momentul în care m-am alăturat echipei școlii în calitate de tehnician. Consider că este un privilegiu să-mi desfășor activitatea zilnică în preajma copiilor. Sunt inspirat și motivat de sinceritatea și inocența lor.”

Eliza Filip

Specialist marketing

A absolvit facultatea de Litere, profilul Comunicare și relații publice, iar în prezent este în primul an la masterul Gestiunea campaniilor de imagine, Universitatea Transilvania.

Alegerile pe care le-am făcut m-au ajutat să îmi descopăr pasiunile și să îmi construiesc viața prin propriile valori și plăceri. Am urmat modulul Psihopedagogic în anii de licență, continuând în momentul actual cu nivelul doi, motiv care mi-a oferit o cunoaștere aprofundată a nevoilor copiilor și descoperirea importanței unei educații eficiente. Cel mai frumos drum pe care îl poți picta este drumul copilăriei. Am ales să contribui la tabloul Waldorf Sophia, din cele mai frumoase și sincere motive: iubirea față de copii și speranța unei lumi mai bune.

Cred cu tărie că pentru a construi o comunitate bazată pe iubire este nevoie să oferim încă din primii ani de viață o educație liberă, o educație care să ofere copiilor libertatea de a se simți în siguranță, de a avea încredere în propriile credințe, acțiuni și visuri.

Octavian Smărăndescu

Specialist marketing

A absolvit Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie, specializarea Psihologie, instructor de arte marțiale și este actual student al Universității Transilvania din Brașov pe profilul Asistență și Dezvoltare Comunitară.

“O educație armonioasă a copiilor ne va conduce la o societate iubitoare și unită, în care dezvoltarea apare ca efect natural al unei gândiri sănătoase și echilibrate! Am crescut într-un mediu relaxat, afectuos și orientat către artă. Asta m-a făcut să realizez importanța unei perspective abstracte asupra felului în care percepem lumea și oamenii. Am participat la numeroase proiecte de voluntariat, am lucrat cu copiii și am învățat despre cum trebuie să ne tratăm aproapele.

Alături de familia Waldorf, îmi doresc să promovez această pedagogie pură și creativă și să contribui la dezvoltarea Școlii Waldorf Sophia din Brașov astfel încât un număr din ce în ce mai mare de copii să se poată bucura un mediu educațional cald și iubitor. Împreună putem schimba lumea, trebuie doar să începem cu educația!”

0727 78 04 55 Inscrieri si Informatii Generale