close
close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.

    Nume (obligatoriu)

    E-mail (obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Observații

    Despre noi

    Misiune

    Să oferim copiilor un mediu educațional în care să poată dezvolta fiecare claritatea în gândire, cordialitatea în simțire și acțiunea cu sens în lume.

    Viziune

    Școala Primară Liberă Waldorf Sophia susține și dezvoltă individualitatea fiecărui copil prin căldura inimii, claritatea gândirii și forța acțiunii cu sens, pornind de la nevoile reale specifice fiecărei vârste.

    Valori

    Creativitatea, căldura sufletească, responsabilitatea, respectul, integritatea, inițiativa și libertatea.

    Despre școala noastră

    Suntem autorizați la nivel național din 2015, învățământ preșcolar și primar acreditat, gimnaziu autorizat și deținem licență internațională Waldorf, fiind parte din rețeaua a peste 1000 școli Waldorf la nivel mondial.

    Metoda de lucru este experiențială, echilibrând disciplinele academice cu activităţile artistice şi practice.

    Urmărim dezvoltarea armonioasă a copiilor (trup, suflet și spirit), construind încrederea în sine, entuziasmul de a face reușita în viața de adult.

    De ce este eficientă pedagogia Waldorf?

    Programul de grădiniță se concentrează pe joc și furnizarea de activități practice, lucrul cu mâinile ce încurajează dezvoltarea sănătoasă a corpului, creativitatea și imaginația.

    La școală, accentul se pune pe dezvoltarea gândirii critice și judecății independente, dar și sensibilității artistice și a capacităților sociale ale elevilor.

    Experiențele multiple și interacțiunea cu diverse aspecte ale lumii stârnesc interesul lor pentru marile întrebări ale vieții: Ce este dreptatea? Ce înțelegem prin adevăr? Ce va da sens vieții mele? Cum pot face diferența în lume? Care este misiunea mea?

    Activitati specifice claselor

    Waldorf Sophia - Educăm prin iubire!

    Limbi Străine
    Deși predarea se fac în limba română, școala noastră oferă importanță limbilor străine de la vârste cât mai fragede, copiii fiind mult mai receptivi în acumularea eficientă a vocabularului până la împlinirea vârstei de 10 ani. În principal se poate opta pentru germană intensiv sau engleză.
    Instrumente Muzicale
    O parte foarte importantă în educația Waldorf o reprezintă muzica și activitățile ritmice. Copiii se familiarizează cu instrumente simple precum flaut, metalofon sau liră, ca mai apoi să înțeleagă esența sunetului pentru a trece la pian, chitară sau vioară. În plus, muzica joacă și un rol recreativ, învățând desfășurarea unor diferite activități în ritm melodic.
    Dezvoltare artistică
    Ne exprimăm creativitatea infinită prin orice mijloc posibil! Ateliere de pictură, gastronomie, jocuri sociale, meșteșuguri, improvizație teatrală sau diferite jocuri de mișcare. Școala Liberă Waldorf Sophia oferă susținere pentru întregul potențial creativ al copiilor.

    Care este esența pedagogiei Waldorf?

    La școala Waldorf, fiecare zi aduce ceva nou.

    Această trăire este pentru copil o realitate nu doar interioară, ci și exterioară. Conceptul de clasă în mișcare permite învățătorului o mobilitate mult mai mare și o adaptare a spațiului în funcție de specificul activității desfășurate.

    Comunicarea liberă, creativă este susținută prin basm, teatru de marionete, teatru de masă, teatru cu roluri. Acestea nu reprezintă doar momente distractive, fiind încărcate de mesaje sufleteşti, pline de imagini lăuntrice, care prezintă calea de dezvoltare şi maturizare sufletească.

    Versurile, basmele, mişcarea, cântul, desenul, pictura şi modelajul sunt larg folosite în spaţiul grădiniţei, cu variaţiunile aferente anotimpurilor, îndeletnicirilor omeneşti şi sărbătorilor anului, o bună parte din timp copiii petrecând-o şi în aer liber în grădină.

    Contact Icon
    Donatii Redirecționează gratuit 3,5%
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
    Detalii Am înțeles