Echipa

georgiana șucu

Învățătoare clasa I

A urmat Facultatea de Litere, specializarea Limba și literatura română - Limba și literatura engleză din cadrul Universității Transilvania Brașov cât și modulul Psihopedagogic. De asemenea a absolvit și Facultatea de Științele Educației din cadrul Universității Birmingham, Anglia.

A lucrat ca asistent profesor în cadrul Highfield Junior and Infant School din Birminghan. Urmează cursul de specializare în pedagogia Waldorf de la Timișoara.

"Drumul meu spre învățământ și lucrul cu cei mici a început la vârsta la care aveam și eu o doamnă învățătoare - blândă, caldă și dăruita, unde am luat primul contact cu copii de vârsta preșcolară și școlară și modul de organizare a actului instructiv-educativ și unde am înțeles pentru prima dată, provocarea, și în același timp, satisfacția pe care o ai lucrând cu copiii, ajutându-i în procesul de formare ca adulți. "

Director educațional și învățătoare clasa a II-a

A absolvit Colegiul Universitar Pedagogic și de Filologie din cadrul Universității Transilvania din Brașov apoi Facultatea de Litere, specializarea Română - Engleză și Masteratul de Limbă și Comunicare. A urmat cariera de învățător în diferite școli din județul Brașov.

A absolvit cursul de perfecționare în pedagogia Waldorf - învățământ primar, gimnazial și liceal Timișoara.

"Intâlnirea cu pedagogia Waldorf, în urma specializării efectuate, mi-a deschis noi orizonturi asupra misiunii de dascăl. M-am alăturat echipei din dorința de a lucra într-o școala care are ca misiune formarea copiilor in spiritul libertății, creativității și imaginației pentru a se dezvolta armonios."

dana șerban

Învățător clasa a IV-a

A absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar din cadrul Universității Transilvania Brașov. Urmează programul de formare în pedagogia Waldorf învățământ primar, gimnazial și liceal din Timișoara.

"Formarea omului este un proces de lungă durată care continuă generații la rând. Eu am decis să lucrez în educație să pot ajuta la construirea unui viitor spre care ne putem uita cu toții cu drag și speranță. Un viitor în care fiecare își poate duce propria greutate și are aspirații spre a crea și munci pentru binele tuturor, cu oameni care sunt conștienți de lumea în care trăiesc și au libertatea prin stăpânirea de sine pentru a gândi și acționa din propria voință."

 

 

Sabin Cosmin Brumă

alexandru bugnariu

profesor de euritmie

Euritmist și artist plastic, educator prenatal și educator waldorf. Activ ca și artist și profesor de euritmie ca disciplină de bază , fiind unul dintre conferențiari și docenți ai asociației EPHES.

"Educația este singura cale să schimbi realmente ceva în lume. Educația este o opera de artă. O operă de artă care însă se desfășoară întâi în spațiu dar se desfășoară mai ales în timp. Așa cum un grădinar știe că dacă vrea să aibă recoltă e nevoie să pună la vremea potrivită în pământ fiecare sămânță, la fel un pedagog trebuie să știe când sădește în viitorii oameni ce și mai ales să anticipeze cum va reverbera munca sa în timp, spre ce va conduce. Eu mă consider un grădinar de suflete. Le sădesc și le îngrijesc și apoi le văd luându-și propria cărare. Uneori mă trezesc parcă de nicăieri la ușă cu câte un coș cu fructe. Nu știu cine le lasă dar știu din ce sămânță se trag."

 

 

profesoră limba germană

 A absolvit Facultatea de Litere, specializarea Limbi și literaturi: Engleză - Germană a Universității Ovidius din Constanța. A urmat cursul de formare Waldorf pentru profesori de limbă străină engleză-germană din cadrul școlii Hans Spalinger Waldorf Roșia.

"În pedagogia Waldorf povestea predării limbii germane devine una viu colorată, fluidă și dinamică. Multitudinea culorilor este redată de ritmicitatea limbii, jocurilor și a cântecelor, cât și de amprenta sufletească a fiecărui copil în parte. Această școală mi-a creat posibilitatea regăsirii de sine în cadrul unei comunități aflată într-o continuă ascensiune spirituală și profesională."

irina hoza

profesor educație fizică și sport

A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, specializarea Educație Fizică și Sportivă din cadrul universității Transilvania Brașov. De asemenea a absolvit și masterul în Managementul activităților formale, non-formale și de recuperare a stării de sănătate din cadrul aceleași facultăți. A urmat cursul de perfecționare pentru profesorii de educație fizică și sport din alternativa educațională Waldorf de la Timișoara.

"Pratic sport de performanță de peste 15 ani, sunt antrenoare de Taekwondo, vicecampioană balcanică și de 3 ani dețin cu mândrie centura neagră însă ceea ce mă motiveză zilnic este zâmbetul de pe chipul copiilor. Consider că pentru a fi profesor nu trebuie doar să îți cunoști materia ci trebuie să știi să găsești modalitatea prin care poți să duci informația în mintea copilului."

andreea gleveșanu

simona ivasciuc

profesoară afterschool

A absolvit Facultatea de Știinte Economice, specializarea Economia Turismului și Serviciilor din cadrul Universității Transilvania Brașov.  A urmat studii post-universitare cât și doctorale în domeniul Marketingului.

"Am găsit aici un loc plin de armonie si frumos, atât ȋn simțiri cat și ȋn gânduri, care a răspuns aspirațiilor mele legate de educația copiilor. Am îmbrățișat cu entuziasm pedagogia Waldorf, în care mă regăsesc ca principii și interacțiune cu copiii. Fiecare zi in scoală este o noua provocare dar si o ocazie de a mă reconecta cu universul copilăriei. 

 „Când muncești, joaca-te!” este unul dintre citatele mele preferate, iar, aici, la Scoală Libera Waldorf Sophia, poate fi ușor transformat ȋn:„Când înveți, joacă-te!”"